dissabte, 28 de febrer del 2009

Avui fem un "homenatge" a la pega dolça !


  1. Extracte sec i dolç de la regalèssia, que és l'arrel o rizoma de Glycyrrhiza glabra.
  2. La regalèssia prové de l'Europa Mediterrània i de l'Àsia Menor i es troba cultivada en molts llocs gràcies a la seva naturalització en zones humides, al costat de rius, barrancs, etc.
  3. La trobem en zones fluvials, en ambients mediterranis poc plujosos. Sobretot en zones properes al riu Ebre i algunes àrees disperses del Sud i Est de la Península
  4. Sembla que té certa acció farmacològica: Antiulcerós, antiinflamatori, antibacterià, antivíric, activitat estrogènica i mineralocorticoide, antiespasmòdic, expecturant, antitossiu, cicatritzant, antial·lèrgic, immunoestimulant i antitumoral.

  5. Però també pot ser tòxica: És una planta que està demostrat que el seu ús prolongat presenta una provada toxicitat. També presenta unes contradiccions i unes interaccions amb certs medicaments que s'han de tenir en compte.

  6. Com l'anomenen en altres idiomes...? "regaliz", "liquorice", "réglisse", " Lakritze"...,
  7. Aquesta és la que més m'agrada !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada