Avui fem un "homenatge" a la pega dolça !
- Extracte sec i dolç de la regalèssia, que és l'arrel o rizoma de Glycyrrhiza glabra.
- La regalèssia prové de l'Europa Mediterrània i de l'Àsia Menor i es troba cultivada en molts llocs gràcies a la seva naturalització en zones humides, al costat de rius, barrancs, etc.
- La trobem en zones fluvials, en ambients mediterranis poc plujosos. Sobretot en zones properes al riu Ebre i algunes àrees disperses del Sud i Est de la Península
- Sembla que té certa acció farmacològica: Antiulcerós, antiinflamatori, antibacterià, antivíric, activitat estrogènica i mineralocorticoide, antiespasmòdic, expecturant, antitossiu, cicatritzant, antial·lèrgic,
immunoestimulant i antitumoral.
- Però també pot ser tòxica: És una planta que està demostrat que el seu ús prolongat presenta una provada toxicitat. També presenta unes contradiccions i unes interaccions amb certs medicaments que s'han de tenir en compte.
- Com l'anomenen en altres idiomes...? "regaliz", "liquorice", "réglisse", " Lakritze"...,
- Aquesta és la que més m'agrada !

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada